Previous
Previous Product Image

Luka dhe Ana – Kërkimi për lulen magjike

0.00
Next

E BIJA E HËNËS DHE E DIELLIT

7.00
Next Product Image

ALI PASHË TEPELENA

7.00

Ali Pashë Tepelena, Luani i Janinës (1740 – 1822)

Kategori:

Përshkrim

Ali Pasha Tepelena është një figurë e rëndësishme në historinë shqiptare, e njohur si “Luani i Janinës.” Ai themeloi një shtet të fuqishëm në rajon, rezistoi ndaj sundimit osman dhe la një trashëgimi të qëndrueshme në kulturën shqiptare. Për shkak të tradhëtisë së fundit dhe ekzekutimit nga osmanët, trimëria e tij festohet në këngë dhe përralla.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping